icon-account icon-glass
HAPPY NEW YEAR! -X0- TEAM LUCKY NO.7

Lucky No.7 turns 1! Meet Risma!

Posted by Lucky No.7 on

Vandaag leren we Risma ietsje beter kennen. Een openhartig interview met the head and founder van Lucky No.7.
Ik ben Risma Bachoe en founder van Lucky No.7. Ik woon sinds een paar jaar met mijn man Reinder en kinderen Dewi (4jaar) en Sem (2jaar) in Almere Poort. Ik ben afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute, richting fashion management (inkoop). Vanaf het moment dat ik aan mijn opleiding begon had ik een droom: een eigen label opzetten.

Hoe kwam je op het idee van Lucky No.7 ? Wat is het verhaal hierachter?
Mijn zoontje is geboren op 07-07-2013. Toen hij 3 weken oud was kreeg hij een hersenvliesontsteking. Dit waren emotionele tijden. Gelukkig is hij er goed bovenop gekomen en is het vrolijk mannetje! Sindsdien sta ik wel heel anders in het leven. 

Carrière en ambitie zijn leuk, maar gezondheid en familie zijn het allerbelangrijkst en gaan voor alles.
Na mijn zwangerschapsverlof, op 7 oktober 2013, werd mijn functie binnen het retail bedrijf waar ik destijds werkzaam was, opgeheven. Dit was het punt waarop ik dacht: “het is nu of nooit!” Ik heb altijd al een eigen label willen starten, en nu was er de tijd en ruimte voor! Vanaf dat moment kwam ik er ook achter dat het getal 7 steeds terugkeerde in mijn leven. 

It is my Lucky number: 7
Heb je even de tijd, daar komt ie: 07-07-2013 geboorte Sem, 7 jaar samen met mijn vriend, 7 oktober werd mijn functie opgeheven, 7 april officiële inschrijving bij de KvK. 7 in mijn kentekenplaat, Natasja (fotograaf) is op 7 augustus jarig en de stylist met wie ik samen werk heeft ook iets met het getal 7. Haar man, zoon en zijzelf zijn jarig op de 7e, 17e en 27e.

Ondanks de positieve en negatieve gebeurtenissen die plaats hebben gevonden op de 7e, kan het niet anders dat 7 mijn geluksgetal is. Vandaar de naam: Lucky No.7.Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik start met een thema dat ik in gedachte heb en de artikelen die ik graag in de collectie wil gebruiken. Daarna kijk ik naar de trends voor komend seizoen en kijk ik welke vormen, stoffen, kleuren en prints eventueel geschikt zijn voor mijn thema. Wanneer de kleuren en vormen bekend zijn, start ik met schetsen en zoek ik plaatjes van details zoals knoopjes, stiksels, print technieken etc. Ik vind het belangrijk dat het gehele plaatje klopt. Duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit stoffen zijn dan ook erg belangrijk. Er hangt toch een prijskaartje aan het artikel, dus dan moet het ook dubbel en dwars waard zijn!

Q-time with the family
We gaan graag naar het Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Naast Stichting AAP is er een landgoedwinkel, een jungle tuin met schildpadden, vissen en vogels en nog veel meer. De kinderen vinden het hier geweldig! En ik kom hier als moeder zijnde ook een beetje tot rust omdat de kinderen zich hier prima kunnen vermaken. Vandaar ook de keuze om de Lucky No.7 fotoshoot hier te doen:)

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?
Ik doe wat ik leuk vind, heb passie voor mode en ik ben onafhankelijk! Omdat een eigen onderneming opzetten ook voor mij nieuw terrein is leer ik elke dag weer wat nieuws, en die uitdaging heb ik ook nodig. Ik ben erg leergierig en ambitieus. Daarnaast kan ik mijn werk en privé goed combineren en heb ik veel quality –time met het gezin, wat ideaal is. Wie wil dat nou niet? Dat neemt niet weg dat het keihard werken is. Maar dat is het allemaal waard. Mijn droom is uitgekomen, een eigen label opzetten en wereldwijd verkopen.
 


Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?
Niets. Sommige dingen in het leven gebeuren met een reden. Ik ben gelukkig met het leven dat ik leid en heb geleerd van mijn fouten, dit maakt mij dan ook tot de vrouw die ik vandaag de dag ben.

Hoe zie je Lucky No.7 over 2-3 jaar?
Lucky No.7 is momenteel verkrijgbaar via www.luckyno7.nl en bij 60 verschillende online en fysieke winkels in verschillende 12 landen, wereldwijd. Wij willen graag komend jaar groeien naar 100 winkels. 

En volgend jaar verdubbelen met Stefanie, Klarike en niet te vergeten Reinder aan mijn zijde:) En uiteraard streven wij naar een eigen Lucky No.7 winkel.

To be continued!

 


Newer Post


0 comments


Leave a comment