YOU ARE INVITED! LAUNCH 14TH OF DECEMBER!

BEHIND THE SCENES PLAY HARD #07

Posted by Lucky No.7 on

Ben jij altijd al benieuwd geweest hoe het er aan toe gaat tijdens een Lucky No.7 foto shoot? Stefanie en Risma vertellen je er van alles over. Veel leesplezier!

Na maanden van voorbereiden, plannen en organiseren was het vorige week eindelijk zo ver; 2 draaidagen voor 2 collecties fotograferen. Hoe kijk je nu terug op deze dagen?

Misschien is het wel goed om te vertellen dat ik geen afgestudeerde fotograaf ben die gekneed en gevormd is door de fotoacademie.

Ik ben begonnen met fotograferen toen ik 10 jaar was, maar ben uiteindelijk het meest gevormd door de geboorte van Mian. Mijn grootste fotografie uitdaging so far. Het object wat never nooit stil staat, maar die (in mijn ogen) zo fotogeniek is. Als baby kon ik foto’s van hem blijven schieten met zijn blonde gekrulde haren en nieuwsgierige oogjes. Maar goed, ik dwaal af.

Ik weet nog dat Risma een jaar geleden (een jaar!) door de telefoon zei: `Jouw foto’s! Die vind ik zo mooi! Jij gaat op een dag voor Lucky fotograferen!` Ik lachte wat ongemakkelijk en dacht eigenlijk `yeah right`. Dat kan ik never nooit niet`. Gelukkig voor mij is Risma een doorzetter. Plus iemand die iets in mij ziet en dat naar boven haalt. En dat brengt mij een jaar later voor alweer de 2e fotoproductie van Lucky die ik zelf mocht gaan fotograferen. 

"Dream big, chase your dreams and always believe in yourself."

Toen ik voor het eerst de newborn foto's van Stefanie zag was ik meteen verkocht! Iemand met talent en passie voor zijn werk herken ik meteen. Stefanie is erg goed in het vastleggen van de mooie en intieme momenten.
Binnen Lucky No.7 wil ik graag iedere medewerker stimuleren ondernemer te zijn. Op deze manier kan men zijn talent verder ontwikkelen. Het is dan ook erg leuk om te zien hoe snel Stefanie is gegroeid! Het eindresultaat van de fotoshoot play hard #07 en limited edition go green mag er dan ook wezen!

Hoe kijk je naar deze fotoshoot ten opzichte van de vorige? Je allereerste productie? 

Waar ik mij bij Summer in the city nog enorm druk maakte over het technische aspect van de foto’s, wist ik het met deze fotoshoot vrijwel zeker; ik zou dit gewoon doen en goed ook. Ik had me suf getest op de studioverlichting (bedankt collega’s voor het eindeloze geduld), mijn camera instellingen stonden klaar en ik wist precies welke sets ik hoe, waar en wanneer zou schieten. 

Ik kon dan op de dag zelf ook niet wachten om te beginnen. Waar ik in de ochtend om half 7 nog wat zenuwachtig door mijn appartement drentelde, was ik er om 11.00 uur meer dan klaar voor. Lets do this! Het scheelt ook wel dat we konden beginnen met de 2 liefste newborns die je kunt bedenken.

Ik had van te voren al aangegeven dat ik het liefst iedereen van de set af wilde, buiten de ouders, stylist en Risma, omdat ik wist dat iedereen zich zou vergapen aan zoveel cuteness. Niet te doen, ik kon het zelf af en toe ook niet helpen om even te staren naar die kleine handjes en voetjes. Maar voor kindjes werkt het vaak niet als er 7 man boven hen staan te smelten dus hou ik het liefst op set ook de 3 R’ en aan ;-) Rust, reinheid en een beetje rebellious. Dat is tenslotte onze quote! 

" Dare to dream big."

Play hard is inmiddels alweer de 7e fotoshoot. En ja, daar hebben we het getal 7 weer....somethings in life are meant to be!
De allereerste foto shoot hadden we 4 modelletjes en de collectie bestond destijds uit 6 items. Inmiddels werken we voor elke shoot met ruim 10-12 modelletjes samen en lanceren we 3 collecties per jaar in Maart, September en December. Het is onwijs gaaf om te zien hoe snel het merk Lucky No.7 is gegroeid! Ik kan alvast verklappen dat play hard #07 en de limited edition go green! weer super gave collecties zijn geworden! Helaas moeten we daar nog even op wachten tot 7 september. Wil jij exclusief de nieuwe collecties shoppen? Kom dan zeker naar de Rebels Runway in samenwerking met Kids department op 4 september. Meer informatie volgt begin augustus.

 

Kleine Jahmiel wordt vast gelegd. Een enorm rustige baby die nergens van op kijkt!

Wat werkt wel of niet op een set. Ben je je heel bewust van de omgeving, kindjes en ouders of ben je vooral bezig met het maken van dé foto?

Voor mij is het belangrijk dat ik met het kindje, hoe klein of groot ook, een connectie maak. Ik denk dat ik dan het beste een foto van iemand kan maken en het op beeld over laat komen, als dat ik puur alleen een foto zou schieten van iets waar ik niks mee heb. Ik probeer dan ook wel te kijken wat voor soort kindje het is, waar hij of zij behoefte aan heeft en of ik kan helpen om het wat minder spannend te maken. Het is natuurlijk niet niks, 3 van die grote lampen boven je en een toeter van een camera op je neus. Ohja.. en of je even kunt lachen? Dus eerst even kletsen, een liedje aan en dan rustig vertellen wat we gaan doen. 

"Rebellious? Just a little bit!"

Het is elke shoot weer onwijs leuk om de nieuwe modelletjes en ouders te ontmoeten. Veel van onze Lucky modellen "kennen" wij namelijk via social media.  Kindjes kan je (gelukkig) niet regisseren dus het blijft altijd even spannend hoe de dag verloopt. Maar daar staat onder andere de quote "Rebellious? Just a little bit!' voor. Een kind moet op de set lekker zich zelf zijn. We doen altijd ons uiterste best zowel de ouders als kindjes op hun gemak te stellen. Niets moet, alles mag!
Bij Lucky No.7 draait alles om de fun! Dit zie je tevens terug in de foto shoots, artworks maar ook binnen het team. 

Wij vragen ons bij Lucky wel eens af… halen we ons niet veel te veel werk op de hals? Is al die voorbereiding nou nodig voor een fotoshoot dag? Is het niet makkelijker te denken dat ik jou de opdracht geef wat ik voor beeld wil en jij als fotograaf daar je eigen creatieve draai aan geeft?

Wat wij doen is eerst beeldmateriaal verzamelen wat bij het thema past. In dit geval Play Hard. Als we voldoende materiaal hebben, gaan we dit bij elkaar leggen om te kijken of we hier 1 `verhaal` van kunnen maken. Hoe brengen we Play Hard zo goed mogelijk op de klant over. Als dit is gelukt gaan we per model en per maat kijken welke foto’s wij willen en hoe we de items zo goed mogelijk kunnen laten zien. Het lijkt misschien alsof je als fotograaf dan vast zit aan bepaalde foto’s, maar ik heb bij het zien van een voorbeeld en locatie al meteen een idee wat voor soort foto ik ga maken. Het hele creatieve proces begint bij mij al ver voor de fotoshoot, ik vind het heerlijk om daar over te brainstormen. 

Plus, die maanden van voorbereiden en bespreken hebben hun vruchten afgeworpen; het resultaat spatte die dag gelijk van het scherm af. Vrijwel na elke set hadden we de foto’s die we voor ogen hadden, stonden de items er goed op (ja daar moeten wij ook heel goed op letten, niet alleen of de mooie modellen er goed op staan ;-) ) en werden we enthousiaster en enthousiaster. Dit was niet mogelijk geweest zonder die maanden voorbereiding. 

"Don't pay too much attention to what others are doing. Be original, work hard, be stubborn ( just a little bit!) and don't let anything stop you from reaching your goals."

Regels zijn er om te overtreden en ik ben ook wel wat eigenwijs. Ik verwoord het liever als:" Ik doe graag dingen op mijn eigen manier dan volgens de regels."
Voorbereiding is het halve werk. Als je goed voor ogen houdt hoe het beeld eruit moet komen te zien dan geeft het zien van het eindresultaat zoveel voldoening. Iedere shoot evalueren we met het team wat er goed ging en wat er de volgende keer beter zou kunnen. Op deze manier worden de shoots steeds leuker en professioneler.
 

Ben je als fotograaf een teamplayer of valt en staat een productie voor je gevoel bij jou? 

Deze hele dag had ik/ wij niet kunnen doen zonder ons Lucky team en natuurlijk de ouders. Met elkaar, ieder zijn eigen taak, maken we deze dagen echt tot een succes. Het zorgde ervoor dat het op en buiten de set ontspannen was, er gelachen werd en het twee super positieve dagen waren. En dat ik als fotograaf mij helemaal kan richten op datgene wat nodig is: de beste foto’s maken.

"Team work make the dream work."

Ik wil iedereen van het Lucky No.7 team bedanken voor hun inzet en enthousiasme. En natuurlijk de lieve ouders en modellen. 

Wij hebben tijdens de foto shoot dagen ook verschillende keren live gestreamd  als je dit nog niet hebt gezien, ga zeker even kijken! Klik hier. Je ziet de lol er van af spatten en dat kenmerkt ons team! Hard werken, met de juiste dosis humor en gezelligheid! 

Super leuk om al die topmodellen te zien rocken in de kleertjes van Lucky No.7!

 -XO- Stefanie & Risma 


Older Post Newer Post


0 comments


Leave a comment

LUCKY NO.7 NEWSLETTER